fbpx

Vă doriți finanțarea unui proiect în beneficiul copiilor de la grădiniță, școală

  • Home
  • Stiri
  • Vă doriți finanțarea unui proiect în beneficiul copiilor de la grădiniță, școală


Vă doriți finanțarea unui proiect în beneficiul copiilor de la grădiniță, școală sau din cartierul dumneavoastră? Sau pentru îmbunătățirea vieții în asociația de proprietari? Sau unul dedicat unei categorii socio-profesionale? Atunci, bugetarea participativă poate fi o soluție.

În acest an, avem un buget alocat proiectelor alese de comunitate, adică de dumneavoastră. Este vorba despre suma de 1 milion de lei, care va fi distribuită pentru proiecte de maximum 200.000 de lei.

Conceptul de bugetare participativă presupune alegerea de către cetățeni a proiectelor care vor fi finanțate, după ce vor fi trecute printr-o analiză și validare a comisiei pe care am constituit-o în primărie. Este vorba despre specialiști din direcțiile tehnică, economică, patrimoniu, urbanism, cabinet primar.

Puteți propune proiecte care să rezolve problemele punctuale pe care le întâmpinați în cartier, în zona în care locuiți (lărgirea unor trotuare, construirea de sensuri giratorii, spații verzi, amplasarea de mobiler urban) sau altele de care să beneficieze toți locuitorii orașului (pentru un oraș mai verde, o mai bună conectare cu transportul public, digitalizarea anumitor servicii, terenuri de sport, facilități pentru persoanele cu dizabilități, proiecte culturale).

De data aceasta, dumneavoastră stabiliți prioritatea de dezvoltare.

Propunerile vor fi alese în urma unui proces de votare transparent, cele câștigătoare urmând să parcurgă etapele firești: proiectare, desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică, execuția lucrării și finalizarea investiției.

Propunerile pot fi încărcate din 15 martie pe site-ul dedicat, https://bugetareparticipativa.municipiulbacau.ro , până pe 30 aprilie. Selecția se va anunța la final de iunie.

Împreună modernizăm Bacăul!
Sursa