fbpx

Și-a transpus iar prefectul Bogdănel niște gânduri amestecate într-o postare pe

  • Home
  • Stiri
  • Și-a transpus iar prefectul Bogdănel niște gânduri amestecate într-o postare pe


Și-a transpus iar prefectul Bogdănel niște gânduri amestecate într-o postare pe Facebook.

De data aceasta despre curțile școlilor care ar trebui, conform legii, să fie deschise accesului publicului după orele de program. Ca de obicei, amestecă niște idei și reușește să prezinte trei neadevăruri.

1. Primăria ar fi administrator al curților de școli. FALS. Conform contractelor de management administrativ încheiate cu directorii școlilor din municipiu, unitățile de învățământ au obligatia organizării și gestionării patrimoniului aflat în administrarea acestora și a mijloacelor materiale, în scopul asigurării condițiilor și serviciilor educaționale, precum și asigurarea integrității bunurilor, în conformitate cu prevederile în vigoare.

2. Primăria trebuia să elaboreze un regulament local de acces la terenurile de sport. FALS. Obligația modificării regulamentului de funcționare revine Consiliului de Adminitrație al fiecărei școli în parte. Legea nr.8/2023 prevede clar acest lucru. Dovadă că unele școli deja au votat astfel de modificări.

3. Paza terenurilor de sport s-ar putea face cu Poliția Locală. FALS. Aici prefectul nu face decât să se cațere pe subiect populist. Poliția Locală din municipiul Bacău oricum face pe linia de securitate a instituțiilor de învățământ mai mult decât oricare instituție similară din județ. Domnul Bogdănel tocmai a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, Planul Teritorial Comun de Acțiune, unde spune clar că, din cele aproape 500 de instituții de învățământ din județ, poliția locală Bacău asigură măsurile de siguranță școlară în 14.

Legea care impune directorilor de școli să dispună deschiderea porților curților după programul de curs e una pe care am susținut-o, fiind inițiativa colegului meu Tudor Pop. Tocmai din acest motiv am purtat un dialog constant cu directorii unităților de învățământ cu privire la punerea ei în aplicare.

Domnule Bogdănel, poate faceți demersuri pe lângă Guvernul pe care îl reprezentați să suplimenteze fondurile necesare școlilor din municipiul Bacău!

Domnilor directori, respectați legea și deschideți curțile școlilor!
Sursa