fbpx

Pandemia nu ne absolvă de responsabilitatea față de copiii și familiile aflate în dificultate.

  • Home
  • Stiri
  • Pandemia nu ne absolvă de responsabilitatea față de copiii și familiile aflate în dificultate.


Pandemia nu ne absolvă de responsabilitatea față de copiii și familiile aflate în dificultate.

Am aprobat în regim de urgență bugetarea sumei necesare în vederea achiziționării de servicii de catering pentru asigurarea hranei celor 75 de beneficiari ai Centrului de zi pentru copilul aflat în dificultate, Centrului de zi ”O școală pentru toți” și Centrului de zi pentru copilul cu nevoi speciale, care aparțin Direcției de Asistență Socială (DAS) a Municipiului Bacău.

În urma verificărilor făcute am îndreptat o situație pe care o consider impardonabilă anume că, după debutul pandemiei, beneficiarilor nu le-a mai fost asigurată masa zilnică, aceștia fiind nevoiți să vină cu pachet de acasă.

În marea lor majoritate provin din familii în dificultate, iar noi, familia mare a comunității băcăuane, indiferent de contextul socio-economic sau politic, trebuie să le fim alături.

De aceea vă îndemn și pe această cale să sesizați orice fel de abuz la adresa copiilor.

Așa cum am promis, voi începe demersurile pentru a liberaliza în Bacău serviciile de asistență socială și voi scoate la licitație publică prestarea acestora. Bacăul are organizații nonguvernamentale competente care pot fi parteneri fiabili pe termen lung.
Source