fbpx

Made în Bacău – A-E Electronics și ELMET

Am fost în vizită la companiile băcăuane A-E Electronics și ELMET Internațional, subsidiare ale ELBIT Systems, companii ce reprezintă Bacăul și România la cel mai înalt nivel prin componentele și subansamblurile pe care le produc aici, în orașul nostru, îndeplinind cele mai înalte standarde de calitate din domeniul industriei aeronautice și industriei de apărare.

A-E Electronics este certificată și produce, în acest moment, pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA), componente care vor fi folosite la cei doi sateliţi pe care Agenţia Spaţială Europeană îi va lansa în spaţiu pentru stu¬dierea Soarelui.

Da, ați auzit bine! Made în Bacău!

Mai exact, în sediul lor propriu, situat în apropierea Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău. Aici, regăsim concentrată o densitate admirabilă de IQ pe metru pătrat, zeci de ani de experiență certificată în domeniu și un transfer tehnologic de cel mai înalt nivel.

Aici, sunt dezvoltate, fabricate și testate de la cabluri și subansambluri electronice pana la echipamente și display-uri pentru avioanele și elicopterele din generația a V-a. Anual sunt exportate mii de echipamente care ajung la clienții de top din domeniul industriei de apărare.

A-E Electronics își extinde permanent activitatea și sunt în căutare de specialiști în electronica. Vă recomand să-i contactați în cazul în care aveți calificare în domeniu!

ELMET Internaţional este o companie specializată în producția și testarea sistemelor și subsistemelor electromecanice pentru industria aeronautică militară și civilă și a echipamentelor militare pentru Forțele Terestre, printre care drone și turele cu echipaj și telecomandate 12,7mm/25mm/30mm care iau calea exportului la peste 20 de clienţi din Europa, SUA, America de Sud și Israel. Parte importantă din materialul folosit în fabricaţie este din producția autohtonă.

ELMET Internaţional produce în prezent, pentru armata română, turela de 30 de milimetri care echipează transportorul blindat Piranha 5.

Felicit cele două companii băcăuane pentru felul în care își gestionează activitatea, dar și pentru preocuparea permanentă pentru inovare, extindere a capacității de producție și investițiile permanente pe care le fac în dezvoltarea sectorului de activitate, ajungând împreună la 700 de angajați în Bacău, iar băcăuanii care și-au desfășurat sau își desfășoară activitatea în acest domeniu merită toată recunoștința și aprecierea noastră.