fbpx

Da, curțile școlilor trebuie să fie deschise, pentru mișcare, tuturor copiilor,

  • Home
  • Stiri
  • Da, curțile școlilor trebuie să fie deschise, pentru mișcare, tuturor copiilor,


Da, curțile școlilor trebuie să fie deschise, pentru mișcare, tuturor copiilor, adolescenților, tinerilor.

La început de an, legislația s-a modificat, iar spațiile exterioare ale școlilor pot fi folosite după ore de elevi, tineri, copii pentru a face mișcare.

Școlile au avut la dispoziție 120 de zile să își modifice regulamentele de funcționare, astfel încât să poată permite accesul liber la terenurile de sport din curte, după programul școlar.

Cum legea este în vigoare din ianuarie, cele 120 de zile s-au scurs de mult.

Am cerut directorilor de școli să modifice regulamentele interne, în acord cu legea. În timp ce unii directori au înțeles din start că legea trebuie respectată, alții s-au adaptat mai greu, însă până la finalul lunii septembrie toți directorii ne-au comunicat că au modificat regulemantele și că deschid porțile curților de școală. Drept urmare, la acest moment, dacă mai sesizați că există cazuri de unități unde acest lucru nu se întâmplă, vă rog să ne anunțați.

O modalitate este să trimiteți o petiție în aplicația municipiului Bacău, iar noi, la rândul nostru, vom vedea exact unde este problema.

Totodată, aș face un apel la cei care doresc să intre să folosească aceste spații. Ele trebuie să rămână în aceeași stare bună, după utilizare, pentru că tot copiii noștri sunt cei care le utilizează a doua zi.
Sursa