fbpx

Athletic Park, un pas mai aproape de începerea construcției

  • Home
  • Stiri
  • Athletic Park, un pas mai aproape de începerea construcției


Athletic Park, un pas mai aproape de începerea construcției

Aprobăm mâine în Consiliul Local indicatorii tehnico-economici ai proiectului prin care se va realiza Athletic Park – un parc cu spații amenajate pentru diverse activități sportive, dar și spații de antrenamente și posibilitatea de recreere pentru toți cetățenii municipiului și nu numai.

Practic, această investiție se va adresa nu doar sportivilor de performanță, ci și celor amatori, care doresc să practice ocazional sportul sau pur și simplu să facă plimbări.

În acest proiect, Municipiul Bacău pune la dispoziție terenul din strada General Ștefan Gușe 2. Construcția pe acest teren va transforma complet zona și va deschide și mai mult orașul pe axa vest-est.

Iubitorii de volei, handbal, baschet, sportivii de la aruncări, sărituri, cicliștii, cei care practică alergatul sub diferite forme – toți vor avea la dispoziție facilități în acest Park Atheltic.

Pista de atletism va avea dimensiuni omologate de Federația Română de Atletism, vom avea pistă de alergare pe deal, bol pentru alergat centrifugal, traseu cu obstacole – de tipul aventura parc, un circuit de biciclete de tip Pump Track, teren de nisip și chiar și un lac de agrement.

Potrivit devizului, construcția propriu-zisă va costa 79 de milioane de lei, cu TVA, adică circa 16,2 milioane de euro.

Se adaugă celor menționate o parcare, sisteme de iluminat, împrejmuiri, rețele edilitare, sistem de supraveghere, dotări cu echipamente.

Chiar dacă valoarea investiției este acoperită de Consiliul Județean, fără atribuirea acestui teren de către Consiliul Local Bacău, poate că acest proiect nu s-ar fi implementat atât de repede.


Sursa