Împreună facem pasul spre un comportament responsabil în privința colectării deșeurilor reciclabile.

Colectarea acestora se va face, în zonele de case, din poartă în poartă. În acest sens, SC SOMA SRL a asigurat, până în prezent, distribuirea a peste 5050 seturi de pubele de 120 de litri destinate colectării deșeurilor reciclabile de la locuințele individuale, dintr-un total de 6676 de seturi prevăzute în contract.

Pubelelor pot fi ridicate gratuit de la sediul operatorului din municipiul Bacău, strada Teiului nr.11. Pentru informații suplimentare, apelați cu încredere numărul 0234.514.800.

Programe speciale de colectare vor fi organizate și pentru deșeurile de sticlă, pentru care vor fi organizate platforme stradale echipate corespunzător, deșeurile biodegradabile din piețe și cele periculoase din deșeurile menajere, cu excepția celor cu regim special. Trimestrial vor fi organizate campanii de preluare a deșeurilor voluminoase.

Toate aceste măsuri vin mai ales ca răspuns la apelurile miilor de băcăuani nemulțumiți de lipsa infrastructurii care să le vină ca sprijin în dorința de a adopta un comportament civilizat și responsabil privind colectarea deșeurilor.

Ne așteaptă un drum lung, avem cu toții multe de învățat, însă împreună vom reuși să transformăm Bacăul într-un oraș curat.