Războiul gunoaielor PSD vs. PSD intoxică Bacăul

Războiul gunoaielor PSD vs. PSD intoxică Bacăul
USR are soluția

Războiul pesedisto – pesedist dintre neajutoratul primar Necula și baronul Benea ne amenință, conform spuselor PSD, cu un dezastru ecologic în oraș și îi poate lăsa pe băcăuani cu gunoiul în fața blocului. Să nu uităm că recent, orașul a stat 10 zile fără apă potabilă din cauza incompetenței și hoției pesediste.

USR Bacău vă prezintă mai jos Minciunile și Manipulările celor două tabere, minciuni ale căror singure victime suntem noi, băcăuanii. USR BACĂU le cere pesediștilor să îngroape războiul și să accepte SOLUȚIA propusă de noi, pentru a rezolva această problemă.

Ce spune Necula:
Nu se mărește prețul la salubrizare.

Unde minte Necula:
Costul la salubrizare crește proporțional cu toate investițiile nejustificate cerute de primarul pesedist Necula. Deci va creste.

Ce spune Necula:
Primăria este obligată să facă acum investiții în salubritate în parteneriat cu operatorul actual!

Unde minte Necula:
Legea 31/2019 si OUG 74/2018 ne obligă doar la stabilirea unui tarif pe tonă, pentru deșeurile reciclabile și la introducerea indicatorilor de performanță și a penalităților. Nu este nici moral și nici necesar să facem investiții majore în condițiile în care în 2020 Primăria va colabora cu câștigătorul licitației deja începute de ADIS, care este obligat oricum prin caietul de sarcini să facă investiții punctuale cu același scop!

Ce spune Benea
Susține că se dorește umplerea orașului cu gunoi și astfel se încearcă obligarea consilierilor locali să voteze un act adițional cu operatorul de salubritate.

Unde minte Benea
Legea 31/2019 si OUG 74/2018 obligă Consiliile Locale din toată țara să semneze un act adițional cu operatorii de salubritate pentru îmbunătățirea colectării selective.

Ce spune Benea
Consilierii PSD își fac treaba în Consiliu, unde controlează majoritatea

Unde minte Benea:
Dacă consilierii PSD și-ar fi făcut treaba, am fi avut obligațiile legale respectate la zi, iar băcăuanii nu ar fi suferit zile întregi fără apă potabilă și nu ar risca acum să fie îngropați în gunoi.

Soluția pe care o propun!

USR Bacau, la fel ca și cetățenii din Bacău, constată că primarul Necula și majoritatea PSD din Consiliul Local, din cauza incompetenței și a luptei din interiorul PSD, au eșuat în a asigura băcăuanilor servicii de salubritate care să respecte legile în vigoare.

Soluția noastră este angajarea de urgență a unei firme de consultanță specializată cu mandatul de a se asigura că actul aditional negociat cu operatorul conține doar cerințele minimale legale și nu investițiile fanteziste ale pesediștilor. Solicităm ca la discuții să participe reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și ca toate negocierile și documentele rezultate să fie făcute publice, pentru a fi cunoscute de fiecare băcăuan.

USR Bacău va continua să monitorize atent această situație și să pună presiune pe factorii de decizie locali, pentru a ne asigura astfel că băcăuanii beneficiază de servicii de utilități publice moderne, profesioniste și la prețuri decente.

Presedinte USR Bacau,
Lucian Stanciu-Viziteu

Pentru verificare:

  1. Alte 22 de localitati din Bacau s-au pus in acord cu legislatie, prevazand doar modificarile minimale necesare la contractul cu operatorul de salubritate, doar la Bacau nu s-a putut. 

Exemple de bune practici pentru actul aditional

Comuna Margineni – HCL 46 Margineni – actualizare SOMA cu anexa selectiva

Comuna Magura – HCL_nr.70_din_30.09.2019 Comuna Magura Judetul Bacau

Comuna Cleja – Hotararea_nr.76 Comuna Cleja cu SOMA cu Anexa

2. Legislatia

Legea 211/2011 – art 17 alin (1), obligatiile minimale pentru UAT-uri http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/133184

Amenzile pentru UAT Bacau incluse la art 61, alin 1, lit c, 5-15000 RON

OUG 74/2018, http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/203014

Legea 31/2019 de aprobarea a OUG 74/2018 cu modificari http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/209958

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*