Socialismul si consecintele lui

Venezuela, sub pragul de sărăcie extremă. Salariul minim a ajuns la 2 dolari și 76 de cenți

Cu acești bani, un cetăţean poate cumpăra un carton cu 30 de ouă, dacă îl găsește. Salariul minim a fost stabilit, anul trecut, în august, la echivalentul a 30 de dolari.

Salariul minim s-a devalorizat din cauza inflației uriașe, în ciuda celor patru creșteri salariale din ultimele 12 luni. Venezuela este cu mult sub pragul de sărăcie extremă stabilit de ONU la un dolar și 25 de cenți pe zi.

Dezastrul economic este responsabilitatea regimului condus de Nicolas Maduro. Deși detestat de Statele Unite, liderul de la Caracas a anunțat că are contacte la nivel înalt cu Washingtonul. Iar Donald Trump, care încă îl recunoaște pe Juan Guaido drept președinte interimar al Venezuelei, a recunoscut că dialogul cu regimul Maduro există.
Editor web: Cristina Tudor Digi24

Socialismul, practic si de comunistii romani, si de urmasii lor PSDisti ne-au adus astazi la un deficit de 4.3%, un exod masiv al populatiei si o ruptura majora intre urban si rural. Aceste practici corozive dpdv social si economic trebuie stopate prin promovarea politicilor veritabile de dreapta.

Recomandari pentru citit
9 Mituri despre Socialism https://www.zf.ro/opinii/9-mituri-despre-socialism-17840896
Reactiile UE la criza din Venezuela – https://www.consilium.europa.eu/ro/policies/venezuela/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*