PNL, PSD aceleași metehne?

In ultimele trei saptamani PNL a tipat ca din gura de șarpe ca PSD incalca legea prin neconsultarea Parlamentului legat de nominalizarea comisarului european. La doua zile dupa instalare la Guvern, PNL-il păstorit de candidatul lor Werner face fix acelasi lucru, făcând nominalizarea României de comisar prin ignorarea totală a Parlamentului. Candidatul PNL la Președinția României tolerează din partea PNL acelasi comportament pe care chiar PNL (si USR) il blamau la PSD.

Curat murdar! Dubla masura maxima! 

Pe langa incalcarea legii, Orban încalcă si acordul politic semnat cu USR, care specifica clar modul de desemnare a comisarului european – fix in acelasi mod cum prevede si legea. Trei zile a durat, ne-au pupat în bot și acum papă tot. 

Acum trei zile se finaliza negocierea cu PNL si a fost semnat acordul de susținere  cu USR. 

Am crezut atunci că se poate, că au intenții bune și că nu vor actiona la fel ca PSD. Doar trei zile au trecut si Guvernul sprijinit de candidatul PNL la Președinție se comportă fix ca PSD la numirea comisarului european. 

Sunt sătul de un candidat care a dat trei șanse unui Guvern condus din umbră de un condamnat penal si care acum girează un nou Guvern cu aceleași metehne deși se pretinde a fi liberal. 

De asta votez #DanBarnaPresedinte . 

 

Surse

Declaratii PNL:

Ludovic Orban

“În ceasul al 13-lea, solicit premierului să respecte legea, să consulte preşedintele României în procedura de nominalizare a comisarului european, să se prezinte în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru audierea candidatului, astfel încât România să poată să dea un candidat care să aibă şanse să treacă de Parlament şi care să poată să gireze acest portofoliu important al Transporturilor care a fost repartizat României. În cazul în care acest lucru nu va fi îndeplinit, Viorica Dăncilă va răspunde personal pentru gravele prejudicii pe care le va înregistra România la nivel european, pentru posibila pierdere a portofoliului de Transporturi şi pentru toate efectele negative ale candidaţilor profund nepotriviţi pe care i-a desemnat în mod ilegal pentru poziţia de comisar european”, a declarat Ludovic Orban.

În plus, Orban o acuză pe Dăncilă de modul în care propune candidații pentru funcția de comisar european precizând că acționează în mod ilegal.”

sursa: https://www.google.com/amp/s/www.capital.ro/acuzatii-grave-pentru-dancila-a-desemnat-ilegal-candidatii-pentru-functia-de-comisar-european.html/amp

 

Acordul politic USR-PNL pentru învestirea Guvernului Orban, încălcat după 3 zile de la semnare de către PNL

Acord politic USR-PNL: 16 măsuri prioritare și criterii de integritate pentru Guvernul Orban

Aspect încălcat: 

“Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului.”

 

Confirmare nominalizare comisar din partea Guvernului Orban:

OFICIAL Purtător de cuvânt al Comisiei Europene: Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european pentru Transporturi de către președinta CE, Ursula von der Leyen

 

Din presă:

Propunerea de comisar european din partea României, în persoana Rovanei Plumb, ar fi fost făcută de Viorica Dăncilă fără să se țină cont de Legea 373/2013, privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene. Conform articolului 19 din lege, Guvernul trebuie să informeze Parlamentul cu privire la propunerea de comisar european, iar Comisiile de specialitate din Parlament trebuie să audieze respectiva persoană propusă

 

sursa: https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/ue/surpriza-desemnarea-rovanei-plumb-drept-comisar-european-incalca-legea-1189679

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*