Interpelare Ministerul Afacerilor Interne

Intrebare MAI proteste 10 august 2018 

În urma evenimentelor de vineri seară, când zeci de mii de români, care manifestau pașnic, au fost gazați, loviți și umiliți de Jandarmeria Româna și în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaților, am cerut doamnei ministru Carmen Dan următoarele informații: lista cu efectivele forțelor de ordine care au fost mobilizate în Piața Victoriei, în data de 10 august 2018, respectiv numărul unităților, tipul efectivelor, județul de unde acestea au fost dislocate.

De asemenea, ținând cont că arma furată vineri seară nu a fost găsită, iar mai mulți protestatari au ajuns la spital răniți, am cerut lista cu tipul și cantitatea de armament și muniție, pe care efectivele mobilizate pentru asigurarea ordinii la protestul din 10 august, le-au folosit. Ministerul condus de doamna Carmen Dan a primit informări despre posibila „lovitură de stat”? Care a fost sursa acestor informații? Mai mult, doresc să aflu, pentru cetățenii liberi, cărora li s-a îngrădit dreptul de a manifesta împotriva celor care îi conduc, dacă a fost emis un ordin de extragere din mulțime a persoanelor care prezentau un comportament violent și agresiv. Câte persoane în civil, din rândul forțelor de ordine, au fost prezente la protestul din 10 august și care au fost ordinele primite de acestea? A existat un ordin de înarmare a jandarmilor cu arme de foc letale? Există un ordin de evacuare emis de prefect? Care a fost baza legala a emiterii? Despre ce violență legitimă a statului vorbesc subordonații dumneavostră, doamnă Carmen Dan?

Este legitimă rănirea copiilor și a persoanelor vulnerabile? Este legitimă rănirea tinerilor cu mâinile ridicate sau aflați la pământ? Veți răspunde cu toții, cu funcția și în fața legii, pentru umilirea și intimidarea românilor pașnici, care luptă pentru destinul lor european și euroatlantic.

 

 

sursa foto: Adevarul.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*