Moldova vrea autostradă!

În calitatea mea de deputat ales în județul Bacău, județ din regiunea Moldovei mă solidarizez cu șoferii care au participat sâmbătă 19.05.2018 la cea mai importantă mișcare de protest realizată de moldoveni după mișcarea studenților din Iași din 1987.

Pentru prima dată, după 31 de ani sucevenii, ieșenii, băcăuanii sau vasluienii s-au solidarizat într-un protest cu o miză mult mai importată decât orgoliile locale ieftine și păguboase, de genul celor generate de traseul autostrăzii A8. Îl întreb direct pe concitadinul meu, Lucian Șova, ministru al transporturilor dacă i-a făcut placere să i se claxoneze în poartă. Fizic nu s-a întâmplat asta, însă mare parte dintre protestatari au trecut prin centrul municipiului Bacău, nu ca o provocare, ci din simplul motiv că Bacăul nu are șosea de centură.


La aproape 29 de ani de la Revoluție în Moldova nu s-a construit niciun metru de autostradă. În aceste condiții n-ai cum să nu te solidarizezi cu toți moldovenii care suferă de cea mai cruntă izolare economică prin lipsa totală de investiții în infrastructură. Precizez aici că întreținerea drumurilor județene de către baronii PSD și cârpirea străzilor nu reprezintă investiții în infrastructură.


Mă nelămurește, în schimb, tăcerea nepermisă a băcăuanului, a moldoveanului din fruntea Ministerului Transporturilor . Dacă nu a avut forța să iasă în fața protestatarilor sau măcar la una din televiziunile mai prietenoase, înseamnă că este extrem de grav, înseamnă că nu are ce ne spune. Dacă în 1987 studenții ieșeni au scandat ”Vrem apă să ne spălăm și lumină să învățăm!” acum, noi moldovenii, scandăm ”Moldova vrea autostradă” ca să ne dezvoltăm. Nu vrem altceva decât condiții egale cu cei din Brașov, Constanța sau Cluj.
Am ajuns atât de izolați, încât orgoliile locale reprezintă adevărate obstacole în dezvoltarea regiunii.
După cum bine știți Moldova este controlată aproape în totalitate de PSD. Ici-colo sunt mici insule de supraviețuitori ai partidelor de opoziție.


În aceste condiții singura explicație logică pentru politicile falimentare economic aplicate regiunii de către PSD este ca se vrea ca Moldova să fie sub-dezvoltată, dependentă de subvențiile de la Centru, cu o administrație obedientă și dependentă de banii de la bugetul de stat, cu un electorat fără speranță și chiar terorizat de puterea absolută a baronilor roșii.

Sursa foto: www.catalinbejan.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*