Călin Popescu Tăriceanu – iarna distruge credibilitatea sistemului de justiție și al serviciilor de informații și vara devine apărător al drepturilor cetățenilor.

Președintele Senatului a afirmat că șeful statului trebuia să denunțe protocoalele dintre SRI și DNA sau alte instituții din justiție dacă dorea cu adevărat un stat de drept. Este hilar să ascultăm o astfel de declarație venită tocmai de la unul dintre cei care sistematic a călcat sistemul de justiție în picioare, săpând permanent la fundația statului de drept.

Mai mult, domnul Tăriceanu nu cunoaște elemente esențiale din funcționarea instituțiilor statului. CSAT nu trebuie să aprobe protocoalele apărute ca urmare a deciziilor CSAT. Dacă dânsul consideră că aceste protocoale ar fi imorale sau ilegale, eu îi reamintesc domnului Tăriceanu că și dânsul era vicepreședinte CSAT atunci când s-au luat hotărâri importante. Să înțelegem că acele hotărâri și protocoale rezultate sunt ilegale?

Drepturile și libertățile civile se apără prin instituții credibile și puternice. PSD și ALDE nu au făcut altceva decât să compromită și să slabească aceste instituții.

Dacă SRI are protocoale cu justiția, dăunătoare cetățenilor, înseamnă că toate celelalte protocoale, cu ministere sau alte instituții, sunt la fel nocive. Asadar, domnul Tăriceanu ar trebui să-i ceară domnului Dragnea să revoce protocolul pe care l-a semnat cu SRI.

CSM despre cum a afectat Tariceanu independenta justitia
http://old.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=caut&doc=723&lk=10

Povestile domului Tariceanu
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/tariceanu-cred-ca-se-declanseaza-un-conflict-interinstitutional-intre-presedinte-si-parlament-922314

sursa foto magnanews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*