Blatul politic, o iubire marca PSD-PNL

Astăzi PSD și PNL tocmai ce ne-au arătat în Parlamentul României că USL nu a murit și nici nu o va face prea curând. Reprezentanții celor două partide au votat la unison împotriva proiectului de lege 446/2017, proiect ce prevedea creșterea transparenței și a responsabilității în administrațiile publice.

La ce s-au opus, de fapt, vechii parteneri politici, PSD-PNL?

S-au opus publicării pe site-urile Primăriilor și la avizier a ordinii de zi cu minim trei zile înainte de desfășurarea ședinței.

S-au opus înregistrării cu aparatură tehnică a ședințelor și publicarea acestora în maxim 7 zile pe site-urile instituțiilor.

S-au opus transmiterii live a ședințelor acolo unde Primăriile dețin aparatura tehnică ce permite o astfel de transmisie.

S-au opus afișării procesului verbal al ședinței pe site-urile Primăriilor și la aviziere.

S-au opus afișării hotărârilor cu caracter normativ pe site-uri și la aviziere.

S-au opus supunerii consultării publice a proiectelor de hotărâre

De ce s-a opus PSD și PNL? Răspunsul îl putem obține doar aruncând o privire pe acest proiect de lege. El nu ar fi făcut altceva decât să introducă o stare de normalitate în administrațiile publice. Starea de normalitate ar fi însă, pentru PSD și PNL o frână mult prea mare în calea unor blaturi politice. O transparență decizională, o comunicare normală cu cetățenii și o responsabilizare a celor ce au primit votul cetățenilor pentru a le reprezenta interesele nu face însă parte, așa cum ne-a demonstrat astăzi PSD și PNL din obiectivele lor politice.

Chiar adică acest proiect de lege a fost respins cetățenii au tot dreptul să afle adevărul. Cei care îl pot aduce la lumină sunt chiar cetățenii. Pentru a veni în sprijinul lor am realizat un site în care cei care au cunoștință de existența unor blaturi politice mi le pot transmite iar acestea vor fi publicate pe site-ul:

Home

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*