Justiția a fost pusă în genunchi la foc automat

Astăzi coaliția parlamentară PSD-ALDE a scris o nouă filă neagră în istoria post-decembristă a României. Oamenii lui Dragnea și Tăriceanu din parlament au votat modificarea legilor justiției. Au făcut asta cu o satisfacție ce ne arată că le pasă doar de ei și nu de existența unei justiții corecte și puternice. Au motivat că sunt modificări ce pun în concordanță legile cu ultimile decizii ale CCR. Nu este adevărat. CCR verifică respectarea constituționalității. Ce s-a votat astăzi nu respectă, iarăși, constituția. Le vom trimite din nou la CCR.

Eu spun că aceste legi sunt proaste. Colegul meu, Stelian Ion, membru în Comisia Juridică din partea USR, a depus 3 amendamente la aceste legi însă astăzi amendamentele nu au mai apărut în raportul întocmit de această comisie. Acesta este stilul de lucru PSD-ALDE. Un abuz grosolan care duce spre infracțiune ce nu va putea rămâne nepedepsit.

Începând de astăzi România va avea o justiție îngenuncheată, slabă și sufocată. Asta și-a dorit PSD-ALDE și asta a făcut. Au procedat în așa fel încât opoziția să fie scoasă total din calcul. Am primit ceea ce aveam de votat cu doar 10 minute înainte de vot. Am fost puși în situația să votăm ceva peste care nu am avut timp să ne uităm. Regulamentul spune clar că ar fi trebuit să primim aceste legi cu 3 zile înainte de a avea loc procedura de vot. PSD-ALDE și-a dat silința să facă totul ”ca la carte” dar, doar într-o privință: modificările la legile justiției să treacă la foc automat fără ca opoziția să mai conteze, fără ca opoziția să vină cu amendamente, fără ca opoziția să aibă ocazia să arate că aceste legi sunt făcute pentru a proteja corupții și nu pentru întărirea justiției.

Există totuși și o parte bună în tot ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Românii au văzut, încă odată, ce înseamnă PSD-ALDE. Fiecare lovitură pe care o servesc democrației aceste două partide în Parlament se va cuantifica într-o zi în voturi. În voturi pentru USR.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*