Audierile în Comisia SRI sunt folosite de PSD pe post de perdea de fum

Ieri, la audierea lui Florian Coldea, această ipoteză a fost reconfirmată. Am văzut foarte clar cum subalternii politici ai lui Liviu Dragnea au căutat orice subiect, orice mic detaliu care să deturneze atenția oamenilor de la subiectele cu adevărat importante.

Nu de funcționarea SRI îi doare pe cei din PSD, ci de acoperirea marilor probleme generate de actualul Guvern în economie, fiscalitate, salarizare și toate celelalte.

Ieri, după o audiere maraton, cei din PSD au rămas însă cu mâna goală. Florian Coldea a explicat cu precizie impecabilă contextul și baza legală a tuturor acțiunilor despre care s-a discutat la Comisie. Nimic care să dea apă la moară apostolilor ”statului paralel”, nimic care să incrimineze serviciul, nimic care să facă vâlvă în presă. Doar lucruri spuse clar, argumentat, care schițează o evoluție care începe să fie deja evidentă pentru toată lumea.

Și anume, în baza unei decizii a CSAT, SRI a început să fie mult mai atent la faptele de mare corupție întrucât acestea erau deja o amenințare la adresa siguranței naționale. Ca o ironie a vieții, decizia CSAT a fost luată pe vremea când Călin Popescu Tăriceanu era premier. Atunci când SRI chiar a început să aibă rezultate, iar colaborarea cu DNA a dus la deschiderea marilor dosare, cei din PSD și chiar din alte partide au început să fie îngrijorați.

Din acel moment au început toate eforturile de a bloca activitatea SRI și DNA. Alții, mai abili, au crezut că prietenia cu șefii Serviciului le va asigura imunitate. Unii politicieni au fost chiar voluntari să ofere informații și să cunoască conducerea SRI – în speranța deșartă că vor fi cumva “imuni”.

În acest context l-am întrebat pe Florian Coldea dacă unul dintre acești politicieni voluntari era și Liviu Dragnea, însă am primit răspunsul clasic pe care îl oferă serviciul în momentul în care nu poate comenta sau dezvălui o informație, și anume celebrul “nici nu confirm nici nu infirm”. Menționez că în alte situații, ofițeri ai SRI sau conducerea serviciului au respins ferm alegațiile pe care le-au considerat neadevărate.

Evident nimeni nu a fost protejat așa că acum se încearcă să se pună pe butuci activitatea SRI, inclusiv prin campanii sistematice de discreditare a activității acestei instituții.

Ceea ce e foarte grav este că o Comisie parlametară intră în acest joc și, prin intermediul celor din PSD și ALDE, transformă activitatea de control a activității SRI într-o activitate de sabotaj mediatic și discreditare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*