Coaliția PSD-ALDE crește salariile prin micșorare

Odată cu intrarea în vigoare, la data de 1 ianuarie 2018, a noii legi a salarizării, 
salariile tuturor angajaților ce ocupă funcții de conducere în cadrul Direcțiilor Județene de Statistică sunt diminuate. Nimic nou până aici. În ultimul timp au ieșit la iveală multe astfel de ”creșteri salariale”, marca PSD, care s-au dovedit, în final, a fi doar niște minciuni grosolane.

Creșterile sunt, de fapt, diminuări iar așa zisele măriri salariale sunt doar declarații pompoase de presă. 
Realitatea, dacă iau drept exemplu cazul salariaților din cadrul Direcțiilor Județene de Statistică, se prezintă cu totul altfel. Un simplu calcul arată faptul că un angajat cu studii superioare și gradul maxim V ce este încadrat pe o funcție de execuție în Centrala de la București a Institutului Național de Statistică va ajunge ca, în 2022, să fie remunerat cu un salariu de 8194 de lei în timp ce un director al unei Direcții Județene de Statistică din teritoriu va avea un salariu de 6580 de lei.

Discrepanța este una foarte mare iar munca personalului din teritoriu nu este cu nimic mai prejos decât a persoanelor angajate în cadrul INS. 
Pentru cei din coaliția PSD-ALDE lucrurile nu stau însă așa având în vedere că, înainte de apariția legii 153/2017, această discrepanță nu era prezentă în vechea lege a salarizării, respectiv OUG 83/2014.
Dacă pentru cei din coaliția PSD-ALDE munca se judecă după criterii doar de ei știute, iar salariile sunt mărite doar pentru unii iar pentru alții sunt micșorate, asta nu înseamnă că lucrurile trebuiesc lăsate așa.

Zilele acestea voi depune un amendament la Legea 153/2017 pentru a mă asigura că modul în care sunt remunerați angajații din cadrul Direcțiilor Județene de Statistică este unul corect.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*