Egalitate, echitate, realitate – Marca PSD

Parlamentarii au salarii mai mari cu 800 de lei. Este o creștere a indemnizației ce are în spate politica salarială impusă de guvernele PSD care s-au perindat pe la Palatul Victoria din decembrie 2016.

Reamintesc faptul că parlamentarii USR au fost SINGURII care au votat împotriva legii salarizării unitare în iunie 2017 pentru că era făcută pe genunchi și nu avea simulări pentru toate categoriile ocupaționale. Am avertizat tot timpul populația că ceea ce face PSD-ul nu va duce la nimic bun. Am spus mereu că această ”revoluție fiscală” va agrava inechitățile din sistem, în loc sa le rezolve. Peste 22.000 de bugetari și 2 milioane de angajați din mediul privat vor avea salariile micșorate în urma acestei revoluții fiscale.

Din păcate, toate semnalele trase de USR nu au fost luate în seamă iar OUG 79 a aruncat în aer salariile atât în sectorul bugetar, cât și în cel privat.
Concret, guvernarea PSD a făcut ca cel puțin o treime dintre bugetari și mulți angajați ai firmelor mici și mijlocii să aibă salarii micșorate ca urmare a acestei ”revoluții fiscale”. Vor fi afectați angajați din educație, sănătate, poliție, justiție, ministere, persoane fără funcții de conducere. Numai în sectorul bugetar aproximativ 30% dintre angajați vor avea venituri mai mici.

Partidele de la guvernare, PSD și ALDE, trebuie să răspundă pentru tot acest haos. Parlamentarii USR vor propune amendamente la OUG 79 astfel încât măsurile inconștiente adoptate de PSD-ALDE să fie corectate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*