Începem noua sesiune parlamentară în forță – ”Fără penali în funcții publice”

Așa cum am spus alegătorilor, încă de când am primit mandatul de deputat, USR va lupta, în ciuda piedicilor puse de PSD, să introducă în legislația românească o serie de legi menite să schimbe în bine atât viața cetățenilor cât și modul în care se face politică.

”Fără penali în funcții publice” este principalul proiect pe care îl vom promova în actuala sesiune. USR își propune să schimbe Constituția României și să elimine accesul persoanelor cu probleme penale din politică. Dacă în alte țări europene nu există legi care să reglementeze acest aspect cred că în România este absolut necesar să avem o astfel de lege. Avem nevoie de 500.000 de semnături ale cetățenilor pentru a iniția modificarea constituției și sunt convins că le vom strânge.

Tot în această sesiune vom prezenta un proiect de modificare a legilor electorale. Trebuie să dărâmăm barierele de intrare în politică. Vom propune o lege prin care pragul electoral să fie redus de la 5 la 3 la sută iar numărul de semnături necesare înscrierii în cursa electorală să fie redus semnificativ, atât pentru partidele politice cât și pentru candididații independenți.

”Legea transplantului de organe” este un proiect de lege, aproape finalizat, pe care USR îl are și va fi introdus în circuitul de adoptare în actuala sesiune. Sunt probleme sistemice mari și vrem ca această parte a sănătății moderne să fie reglementată și în România.

Acestea sunt doar o mică parte din legile pe care USR le va promova în Parlament în actuala sesiune. Dacă PSD se va opune noi vom continua să ne luptăm cu ei. Dacă PSD ne va pune bețe în roate noi le vom rupe.

Ne încăpățânăm să reușim!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*