România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte!

Împlinirea celor 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri deschide, practic, manifestările ce vor avea loc în acest an cu prilejul centenarului Marii Uniri.

Astăzi am participat la Focșani, alături de alți colegi din USR, la o serie de întâlniri cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române. Din păcate, după 159 de ani de la împlinirea unuia din cele mai importante evenimente din istoria poporului român, situația țării este departe de ceea ce înaintașii noștri își doreau să fie. Infrastructura este, în continuare, una precară.

Moldova este încă o provincie istorică ce nu beneficiază de o legătură cu celelalte provincii printr-o autostradă. Educația nu se apropie de standardele europene iar sistemul de sănătate nu oferă, nici pe departe, ceea ce alte sisteme din occident oferă cetățenilor lor.

Acum 159 de ani oamenii politici ai vremii au reușit să se pună de acord și să realizeze Unirea Principatelor Române. Alexandru Ioan Cuza a fost principalul artizan al acestei reușite și ne arată nouă, românilor, că, atunci când suntem uniți și avem voință politică, putem realiza lucruri importante și benefice pentru țară.

Astăzi suntem foarte departe de ceea ce am putea face dacă am avea o voința politică unanimă. Pentru educație, pentru sănătate și pentru infrastructură de calitate voința politică nu ar trebui negociată.

Ar trebui, pur și simplu, pusă în practică iar aceste sectoare importante și esențiale pentru dezvoltarea unei națiuni nu ar mai avea de suferit. Într-un stat puternic hoția, minciuna, corupția și dezinteresul sunt amendate fără drept de apel. Și aici însă voința politică este un element esențial.

USR are voință politică. După 159 de ani a venit timpul să dăm dovadă că înaintașii noștri merită să fie respectați prin ceea ce noi reușim să facem și nu doar prin vorbe. O țară puternică se face prin muncă, cinste, determinare și voință. Este timpul să arătăm cu toții că suntem capabili. România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte.

NU STA DEOPARTE!

Înscriere

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*