PSD – ALDE încalcă iarăși Constituția

        Astăzi pot arăta cu argumente clare de ce PSD – ALDE nu se dezminte și încalcă iarăși Constituția.

        CCR tocmai a desființat două hotărâri de Parlament adoptate neconstituțional sub conducerea “atentă” a PSD. Astfel pot afirmă cu tărie faptul că PSD și ALDE nu au nicio legitimitate în acțiunile lor distructive asupra justiției.

        În Parlamentul României condus de PSD și ALDE hotărârile sunt luate chiar și atunci când nu există cvorum. La această concluzie a ajuns astăzi Curtea Constituțională a României în urma unei sesizări formulate la cererea mea de către grupul parlamentar al USR, prin care s-a semnalat faptul că mai multe hotărâri luate în cadrul Parlamentului sunt neconstituționale pentru că nu au întrunit jumătate plus unu din voturile necesare pentru a fi adoptate.

        Ședința în care Constituția României nu a fost nicio piedică pentru colegii din PSD-ALDE în calea adoptării unor hotărîri prin care se aproba componența nominală și conducerea unor diverse delegații parlamentare a fost condusă de vicepreședintele camerei deputaților, domnul Gabriel Vlase, unul din cei 6 deputați PSD pe care alegătorii din județul Bacău i-a trimis în Parlamentul României.

       Faptul că PSD a încălcat Constituția nu mă miră. Nu este prima oară când am semnalat și dovedit acest lucru și, sunt convins, nici ultima. Este o practică obișnuită pentru membri PSD și, cu siguranță, nu se vor lepăda de ea. Nici eu și nici colegii mei din USR nu vom lăsa însă garda jos.

         De altfel, în ședința în care domnul deputat Gabriel Vlase a avut grijă să supravegheze cu strictețe încălcarea Constituției i-am atras atenția asupra faptului că nu există cvorum pentru ca votul să fie valid. Pentru PSD nu a contat că am cerut respectarea procedurii. Pentru PSD nu a contat că în spatele nostru se află o Constituție ce suntem datori să o respectăm. Pentru domnul Vlase și colegii săi din PSD-ALDE a contat doar ca împărțirea de funcții să fie făcută rapid și la momentul dorit. Au reușit să aprobe componența nominală şi conducerea Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare și a Delegației permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

       Astăzi CCR le-a transmis celor din PSD – ALDE că reușita lor a fost una obținută prin încălcarea Constituției. Rămâne totuși un mare semn de întrebare: cum poate PSD să modifice legile justiției dacă nu poate respecta cvorumul legal la ședințele parlamentare pe care le prezidează?

       Am demonstrat astăzi că USR este partidul care face ceea ce a promis oamenilor. Respectarea Constituției este una din ele. Astăzi CCR a validat exact ce am semnalat și ne-a arătat din nou că PSD consideră că votul bate legea. Consider că PSD nu are legitimitatea morală de a face noi modificări în legile justiției din moment ce nu pot ține ședințe în condiții legale, sunt conduși și susțin o persoană condamnată penal definitiv și cu toată averea sechestrată.

 

CCR confirmă că PSD adoptă în mod ilegal legi și hotărâri în Parlament

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*