Sarea doar arată la fel ca zahărul așa că nu credeți ce zice PSD despre raportul MCV

                 Guvernarea PSD-ALDE, sub umbrela domnului Dragnea, ne-a adus un raport MCV menit să arate că sloganul ”Îndrăznește să crezi în România” nu a fost decât o minciună marca PSD Azi am semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose. Nu am avut nicio îndoială că actualul guvern este unul lamentabil. Și-a arătat limitele și incompetența. Și nu o spun doar eu. O spune și raportul MCV făcut de Comisia Europeană. România a împlinit 10 ani de când este monitorizată de Comisia Europeană. Ultimul raport MCV a fost publicat astăzi iar concluziile trase de instituția europeană nu sunt deloc îmbucurătoare.

                 Asta arată încă odată că vocile din spațiul mioritic ce susțin că România nu ar mai trebui monitorizată se înșeală amarnic. De ce? Păi cum să nu fim monitorizați dacă rezultatele arată clar că ritmul global al reformelor a stagnat în cursul anului 2017, provocările la adresa independenţei sistemului judiciar reprezintă o serioasă sursă de îngrijorare și, mai mult, România ar putea fi obligată să reia unele obiective cerute de Comisie care au fost închise. Ce este și mai îngrijorător este faptul că PSD vede și citește acest raport într-o altă ”limbă”, ca să nu spun că minte cu nerușinare.

                  Declarația făcută astăzi de ministrul justiției vizavi de acest raport este una demnă de un copil prins copiind la o lucrare de control dar neagă cu tărie că a mâncat usturoi și îi miroase gura. ”Raportul MCV este pozitiv și toate recomandările vor fi îndeplinite astfel încât mecanismul să fie ridicat anul viitor”. Da! Este declarația domnului Toader. Îi spun domnului Ministru că nu a citit ce am citit toți românii și că dorința dumnealui nu ar trebui să fie pusă în practică nici dacă la anul vom avea cel mai îmbucurător raport MCV posibil.

                  Asta pentru că nu e rău să fii monitorizat chiar dacă faci totul ca la carte și nici nu avem siguranța că un raport în care vom fi lăudați la toate capitolele nu poate fi urmat de unul contrar. Dovada este raportul dat astăzi din care reiese riscul deschiderii unor obiective ce au fost deja închise în trecut. Că am ajuns în această situație nu știu pe cine miră! Un an de guvernare PSD în care justiția a fost atacată din toate părțile nu putea rămâne fără urmări negative.

                   Faptul că PSD s-a ocupat de orice altceva dar nu de binele românilor este și el evident. Raportul MCV scoate în evidență cât se poate de clar acest aspect. Reformele au stagnat. Atât a reușit PSD într-un an. Poate pentru oamenii politici din guvernarea PSD-ALDE nu contează. Pentru români este însă important. Contează să avem o justiție independentă și puternică, contează să avem o economie predictibilă și reforme sănătoase, contează să trăim într-o țară în care corupția să nu mai fie atât de omniprezentă. Aș cere demisia Guvernului. L-aș ruga pe domnul Dragnea, cel care se lăuda că știe programul de guvernare atât de bine încât fără dumnealui totul s-ar transforma în haos, să își dea demisia. Mi-e teamă însă că cerința mea nu are cum să ajungă a fi citită corect. Astăzi, guvernul PSD – ALDE a arătat că la citirea raportului a dat dovadă de analfabetism.

                     Totuși zic să mai fac o încercare! Dragă Guvern și domnule Dragnea. Dați-vă demisiile!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*