Coreea de Sud poate să ne ajute în dezvoltarea industriei de înaltă tehnologie

Astăzi am avut onoarea, în calitatea mea de secretar al Grupului de Prietenie cu Republica Coreea (de Sud), de a mă întâlni cu domnul Kim Eun-Joong, ambasadorul Coreei de Sud în România.

Am avut o discuție constructivă și cred cu tărie că România și Coreeade Sudpot dezvolta împreună strategii menite să aducă beneficii ambelor țări. De altfel, anul viitor se vor serba zece ani de parteneriat strategic între cele două state și, cu această ocazie, vom face o vizită colegilor noștri coreeni.

 

Coreea este renumită pentru industria de înaltă tehnologie de care dispune. Am discutat, în acest sens cu  domnul Kim Eun-Joong despre o apropiere a industriilor de robotică din România și Coreea de Sud.
Chiar dacă țara noastră nu este foarte dezvoltată la acest capitol potențialul nostru în acest domeniu este unul uriaș iar un ajutor venit din partea Coreei ar face ca această industrie să capete o importanță mult mai mare și în România.

Fiind deputat băcăuan i-am adresat domnului ambasador invitația de a vizita Bacăul. Voi organiza o întâlnire cu comunitatea locală de afaceri și mediul universitar din Bacău pentru a găsi acele oportunități menite să creeze punți de legătură și, de ce nu, schimburi economice.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*