Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), al doilea om în stat, confundă democrația cu cenzura (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, confundă democrația cu cenzura.

Nu este prima oară când am luat cuvântul pe ”procedură” în Parlamentul României. Ultima dată am fost nevoit să fac acest lucru pentru că domnul Călin Popescu Tăriceanu a decis să taie microfonul unui coleg deputat pentru că nu-i plăcea ce auzea. Cum de a ajuns Tăriceanu să nu mai suporte declarațiile din plenul comun al colegilor săi de Parlament este lesne de înțeles: confundă democrația cu cenzura.

 Mi-e greu însă să înțeleg cum domnul Tăriceanu nu știe Constituția. La Art. 30, alin. 2 din Constituție se precizează: ”Cenzura de orice fel este interzisă”. I-am adus aminte și domnului Tăriceanu de acest articol chiar în plenul reunit al celor două camere. Nu a fost însă suficient. Pentru șeful Senatului libertatea de exprimare este valabilă doar atunci când ”sunt dezbateri pe subiecte foarte precise”. Așa interpretează dumnealui Constituția. Mai mult, nici în  regulamentul Camerei nu există o astfel de precizare.

Dacă nici Constituția și nici regulamentul Camerei nu au fost convingătoare îi reamintesc celui de al doilea om în stat o explicație din Dicționarul explicativ al Limbii Române (DEX)  a expresiei  ”A face politică”: A lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor statului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*