Păgubiții FNI nu își vor primii desbăgubirile prea curând

În urma unei petiții adresate la Biroul Parlamentar de către domnul Virgil Popa, un băcăuan care își așteaptă încă din 2015 banii pe care ar trebui să-i primească după ce a fost păgubit de FNI, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) mi-a comunicat că, în acest moment, achitarea dspăgubirilor către păgubiții FNI nu este posibilă în perioada următoare.

În situația domnului Popa Virgil mai sunt încă 244 de băcăuani care au sentințe favorabile pe dosare penale, deci vor trebui să fie despăgubiți, și alte 109 persoane care au sentințe favorabile pe dosare civile.
Situația nu este una îmbucurătoare nici la nivelul întregii țări. În cest moment sunt 4.463 de persoane ce au sentințe pe dosare civile și alte 12.148 de cereri pe sentințe penale. Toți așteaptă să fie despăgubiți de AAAS. Suma totală ce trebuie restituită acestor persoane, la nivelul întregii țări, este de 308.516 mii lei.
Este o situație deloc favorabilă pentru aceste persoane. Faptul că AAAS nu are acești bani nu este o scuză pentru situația de față. Cine greșește trebuie să plătească. La timp.
Atașez aici atât intrebarea adresată de mine Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor Publice și Autorității pentru Administrarea Activelor Statului cât și răspunsul primit de la aceste instituții.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*